Veelgestelde vragen

Als je voor de eerste keer een opslagbox wil gaan huren dan heb je waarschijnlijk veel vragen. Daarom hebben we onderstaand de meest gestelde vragen over self-storage, het huren/opzeggen van een opslagbox en vragen over verzekering/veiligheid weergegeven. Staat jouw vraag er toch niet tussen? Neem gerust contact met ons op! We helpen je graag verder.

Self-storage

Wat is self-storage?

Self-storage is jouw opslagruimte buitenshuis waar je je spullen tijdelijk of langdurig kan opslaan. Steeds meer mensen zijn op zoek naar een opslagruimte als uitbreiding van hun huis, garage, schuur of zaak. Hiervoor is het concept self-storage bedacht! Je spullen staan in een schone, droge en veilige opslagbox in onze self-storage vestiging.

Self-storage is bedoeld voor iedereen met een vraag naar opslagruimte. Onze huurders zijn heel divers. Sommige hebben te maken met een permanent ruimtegebrek in huis waardoor ze een extra opslagbox huren om thuis meer ruimte te krijgen om bijvoorbeeld een thuiswerkplek te realiseren. Andere huurders hebben tijdelijk extra opslagruimte nodig, bijvoorbeeld vanwege een verhuizing, verbouwing of wereldreis. Ook zien we dat er steeds meer zakelijke gebruikers van een opslagbox zijn. Deze boxen worden dan gebruikt voor de voorraad van een webshop, seizoensgebonden bedrijfsinventaris of promotieartikelen.

Huren

Hoe huur ik een opslagruimte bij Green Box?

Selecteer de Green Box vestiging en de opslagbox die bij jou past. Vervolgens vul je je gegevens en de gewenste startdatum in en betaal je de eerste maand online, eenvoudig en snel via IDEAL in jouw persoonlijke Green Box account. In de Green Box App vind je jouw huurovereenkomst en instructies om toegang te krijgen tot de locatie. Eenmaal binnen staat er een automaat waar je contactloos een self-storage slot kan aanschaffen (EUR 10) om je ruimte mee te vergrendelen. Verder hoef je alleen nog maar je spullen in te pakken en te verhuizen. Zo simpel is het! Veel succes!

Wij kunnen helaas geen opslagbox voor je reserveren. Pas wanneer je de eerste betaling hebt voldaan is de ruimte definitief voor jou. 

Wij snappen dat het lastig kan zijn om in te schatten hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Heb je onze opslagcalculator al geprobeerd? Deze calculator geeft een goede indicatie van welke opslagbox bij jouw vraag hoort. Mocht je toch eerst willen bezichtigen om een aantal opslagboxen te bekijken dan is dit uiteraard mogelijk. Plan hier direct jouw bezichtiging in. 

Natuurlijk! Je kan hier een afspraak met ons maken voor een bezichtiging. Wij hebben een aantal type opslagboxen open staan. Op deze manier kan je een goede inschatting maken welk type box bij jouw past. 

Ja, dat kan zelfs vandaag nog! Je huurt bij Green Box altijd vanaf jouw eigen gekozen ingangsdatum. Heb je direct een opslagbox nodig? Bel ons op 085 – 06 07 353.

De minimale huurtermijn is 1 maand. Na de 1e maand is je opslagbox dagelijks opzegbaar. Eventueel teveel betaalde huur van de maand wordt automatisch teruggestort. Je kan bij Green Box zo lang huren als je wil!

Je hebt iedere dag onbeperkt toegang van 07.00u tot 23.00u, zonder extra kosten.

Nee, de ruimtes zijn hier niet geschikt voor. Ook gebruik van de opslagbox als werkplaats is niet toegestaan. Het is puur en alleen bedoeld als opslag en niet als eventuele werkplaats of voor het opladen van apparaten.

Het is onder andere niet toegestaan om motoren, bederfelijke etenswaren,  vuurwerk, ontvlambare en uiteraard illegale goederen op te slaan. Ook spullen met een emotionele- of financiële waarde mag je niet bij ons opslaan. 

Betalingen en opzeggen

Betalingen en opzeggen

Waarom is mijn eerste factuur anders dan de maandelijkse huur?

Jouw eerste huur heeft betrekking op de periode vanaf jouw startdatum tot het einde van de maand. Huur je bijvoorbeeld vanaf de 15e van de maand, dan betaal je bij aanvang voor de helft van de maand (van de 15e tot einde maand). Op de 26e van iedere maand incasseren wij altijd de huur voor de volgende maand. Geen zorgen, mocht je eerder opzeggen en niet langer dan een maand willen huren dan storten wij automatisch het teveel betaalde bedrag terug.

Als jouw startdatum na de 26e van de maand is dan is jouw eerste huurbetaling voor de periode tot het einde de maand plus de volledige maand erna. Dit komt omdat je de huurovereenkomst afsluit na onze maandelijkse incasseringsdatum.

Ga hiervoor naar jouw persoonlijke Green Box account via de website of de Green Box app. Hier staan jouw (openstaande) betalingen en facturen en kan je deze eenvoudig downloaden. 

Opzeggen gaat super eenvoudig in jouw persoonlijke Green Box account. Ga hiervoor naar onze website om in te loggen of gebruik de Green Box App. Ook kan je ons bellen of mailen als je de opslagbox wil opzeggen. 

Na de eerste maand huur is je ruimte dagelijks opzegbaar. Eventueel teveel betaalde huur wordt automatisch teruggestort op je rekening. 

Veiligheid en verzekering

Zijn mijn spullen veilig bij Green Box?

Bij Green Box staan jouw spullen schoon, droog en veilig. Wij zorgen voor optimale veiligheid binnen- en buiten onze vestiging door middel van camerabewaking, inbraakalarm, unieke toegangscodes en je eigen speciale self-storage slot. Daarnaast werken wij samen met Politie, Brandweer en de hondenbrigade om het voor iedereen veilig en vertrouwd te houden!

Informeer hiervoor jouw huidige inboedelverzekeraar. In de meeste gevallen zijn jouw spullen via je eigen inboedelverzekering ook buitenshuis gratis meeverzekerd.

Om alles veilig en verzekerd te houden ben je verplicht om je spullen te verzekeren als je deze wil opslaan bij Green Box. Neem daarom altijd eerst contact op met je inboedelverzekeraar voordat je je spullen op gaat slaan.

Wij adviseren ten zeerste geen spullen met emotionele- of financiële waarde, onvervangbare spullen en/of (door jouw verzekering) ongedekte spullen op te slaan. Zorg er daarnaast voor dat je een actuele inventarislijst bijhoudt van de opgeslagen spullen in jouw opslagbox. En deel uiteraard jouw sleutel en persoonlijke codes niet met anderen.

Heb je nog meer vragen?

Neem contact met ons op.

Mail naar huur@greenbox.nl, bel 085-0607353 of WhatsApp ons!